Select Page

Fatima

Een paar maanden geleden begon Fatima met haar eerste job na het afronden van haar studie. Nu zit ze al enkele weken thuis te werken vanwege de corona-crisis. Haar job is veeleisend en als ze ‘s avonds haar werk afmaakt, heeft ze het gevoel dat ze geen energie meer heeft. Nu ze haar vrienden niet meer ontmoet en haar sportlessen zijn afgezegd, heeft ze de neiging om ‘s avonds laat nog meer dan vroeger op de bank te zitten met fastfood. Ze erkent dat ze moeite heeft met opstaan in de ochtend, dat haar stemming laag is en dat ze niet gemotiveerd is om actief te zijn. Op een gegeven moment praat ze met een collega aan de telefoon over haar situatie en de collega suggereert dat ze eMovit zou kunnen gebruiken om een gezondere routine te krijgen – vooral in deze uitdagende tijden. 

 

Kaarten

 • Er even tussenuit (elke dag als ze thuis werkt

 • Een gezonde maaltijd (elke avond gedurende 5 dagen)

 • Sporten (2 per week)

 • Persoonlijk aangemaakte kaart: Vrienden bellen (1 keer per week)

David

David studeert International Business en hij moet volgende week zijn eindwerk verdedigen. Nu de bibliotheek gesloten is, brengt hij het grootste deel van zijn dagen door in zijn kamer om te studeren. Het is een moeilijke cursus met veel inhoud en David is bang dat hij de paper niet zal halen. Hij brengt elke dag meer en meer uren door achter zijn bureau om te schrijven en onderzoek te doen. Hij wordt echter niet productiever, maar wordt enkel erg moe en verliest meerdere keren per dag zijn focus. Een vriend stelt hem voor om eMovit te gebruiken om positief gedrag te activeren om een meer gestructureerde dagelijkse studieroutine te krijgen.

 

Kaarten

 • Er even tussenuit (elke dag twee keer)

 • Voldoende slapen (Elke avond)

 • Persoonlijk aangemaakte kaart: Mediteer (1 keer per dag in de ochtend)

Tim

Tim is een zeer sociaal persoon. Na het werk ontmoet hij normaal gesproken vrienden, gaat hij naar concerten, naar de film of naar creatieve lessen. Hij is altijd op pad. De laatste tijd merkt hij dat hij humeurig is. In tijden van het coronavirus ontmoet hij zijn vrienden niet en kan hij geen van zijn normale vrije tijd activiteiten bijwonen. Eerst probeert hij de verandering in zijn stemming te negeren, maar hij voelt zich ellendig over deze verandering en besluit te proberen er iets aan te doen. Hij wil verschillende en nieuwe sociale activiteiten integreren in zijn leven in tijden van het coronavirus. Ook is hij van plan om deel te nemen aan het online aanbod van de creatieve cursus die hij eerder heeft bezocht. Hij gaat eMovit gebruiken.

 

Kaarten

 • Moment voor jezelf (5 per week)

 • Er even tussenuit (1 per dag)

 • Persoonlijk aangemaakte kaarten: digitale creatieve les (1 per week), videobellen met vrienden (3 per week), een brief naar een vriend schrijven (1 per week)

Lewis

Lewis is vader van twee kinderen en werkt bij de receptie van een ziekenhuis. Voor de coronacrisis had hij moeite om een goed evenwicht te vinden tussen zijn werk en voldoende tijd doorbrengen met de kinderen. In tijden van het coronavirus werken hij en zijn vrouw in wisselende ploegen om thuis voor hun kinderen te kunnen zorgen. Hij moet zich altijd haasten voor het werk en om op tijd thuis te zijn voor de kinderen en hij heeft moeite om te ontspannen. De laatste tijd maakt hij zich veel zorgen over de huidige situatie. De kinderen merken dat hij soms geïrriteerder is en ze klagen dat hij niet genoeg tijd heeft om te spelen. Terwijl zijn kinderen zijn belangrijkste motivatie voor verandering waren toen hij eMovit begon te gebruiken voor de corona-crisis, denkt hij nu ook dat hij eMovit zou kunnen gebruiken om een routine te vinden en activiteiten te plannen die zijn waarden bevorderen, ondanks de moeilijke omstandigheden. 

Kaarten

 • Moment voor jezelf (3 keer per week)

 • Een gezonde maaltijd (Elke dag)

 • Persoonlijk aangemaakte kaart: Speel met de kinderen (2 per week)